17 maj 2014
15:00

Bosnisk SK

Referat: Fagersta Södra - Bosnisk SK

Det var ett revanchsuget Södra som kom till spel i matchen mot Bosnisk SK på lördagen. Men det var bortalaget som började bäst och hade en nick och ett skott utifrån i matchinledningen. Södra kommer mer och mer in i matchen och gör också 1-0 i den 9:e minuten genom Johan Adamsson som behärskat rullar in bollen i mål efter att Wille Klasen spelat fram den. Södra gör också 2-0 i den 14:e minuten då Emil Zoltek slår in returen efter att Sebba Jansson prickat stolpen. Bosniska har en jättechans att komma in i matchen i den 26:e då man blir tilldömd en straff då hemmamålisen Johan Hagelin fäller en Bosniskaspelare. Men spelaren i Bosniska rullar bollen utanför stolpen. Bosniska har också en jättechans i den 43:e minuten då Dennis Hansson kommer fri med Johan Hagelin i Södramålet men Hagge gör en mycket fin fotparad på skottet. 2-0 i Halvtid får hemmalaget Södra vara nöjd med då Bosniska förde spelet men det var hemmalaget som var effektiva i målskyttet.

I andra halvlekens 49:e minut gör Zoltek 3-0 för Södra efter ett suveränt förarbete utav Johan Adamsson som vinner en närkamp på kanten och frispelar Zoltek. Södra fortsätter att trumma på och Johan Adamsson är nära att näta ett par gånger till.. Luften går ur Bosniska då man åker på en utvisning i den 60:e minuten. Södra har flera chanser att utöka sin ledning men utan resultat bla så prickade Sebba Jansson stolpen en andra gång. Södra gör 4-0 i den 70:e minuten genom den evigt unge Johan Adamsson som snyggt vänder bort sin back placerar in bollen i mål. Södra har bud på fler mål men det är Bosniska som reducerar i stället i den 81:a minuten genom Dennis Hansson. Matchen slutar med 4-1 seger till hemmalaget Fagersta Södra IK.

Det var en riktig lagseger där alla bidrog till segern. Men hela backlinjen och målvakten Johan Hagelin ska ha beröm för sin insats. Och framåt handlade mycket om Emil Zoltek och en glödhet Johan Adamsson som briljerade ett flertal gånger med sin eminenta teknik och styrka ... 2 mål och 1 ass gjorde Adamsson. Nästa hemmamatch är redan på Onsdag då Onsjövallen gästas av Assyriska FC